top of page

Merel Foundation

De Merel Foundation biedt met De Kleine Wereld en Het Buitenhuis behandeling aan kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) en een ontwikkelingsachterstand. Wij werken intensief samen met de omgeving waarin het kind opgroeit. Systematisch en in kleine stapjes werken we aan de ontwikkeling van onze kinderen. Dit doen we zowel een-op-een, een-op-twee als in groepsverband. Binnen de Merel Foundation volgen wij de kinderen zoveel mogelijk in hun motivatie en voorkeuren, zodat de behandeling hierop kan aansluiten. Plezier in leren staat voorop.

Onze projecten

Early intervention
Met onze early intervention groepen bieden wij een plek waar jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand (vanaf 3 jaar) worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. De groepen bestaan uit 5 kinderen en 3 zorgmedewerkers. Door middel van dagelijkse een-op-een en een-op-twee momenten wordt gewerkt aan individuele doelen, zoals communicatie, spelvaardigheden en zelfredzaamheid. Daarnaast wordt in groepsactiviteiten gewerkt aan sociale en groepsvaardigheden.

Zorg/onderwijs
Onze zorg/onderwijsgroep is gevestigd in basisschool De Vink. In deze groep worden zorg en onderwijs gecombineerd door de samenwerking tussen leerkracht en zorgmedewerkers. De groep bestaat uit 6 kinderen (vanaf 5 jaar). Door middel van groepslessen en groepsactiviteiten wordt gewerkt aan de cognitieve ontwikkeling (lezen, schrijven, rekenen) en de schoolse vaardigheden (gedrag in de groep en werkhouding).

Natuurlijk leren
Met Het Buitenhuis bieden wij een plek waar kinderen met autisme en een verstandelijke beperking (vanaf 7 jaar) worden voorbereid op een zo zelfredzaam, zinvol en gelukkig mogelijk bestaan. Het Buitenhuis brengt kinderen tot ontwikkeling door te leren in een huiselijke en natuurlijke leeromgeving. Dit doen zij bijvoorbeeld door met dieren te werken, te koken, te tuinieren, te sporten en muziek te maken. In het programma sluiten wij organisch aan op de motivatie en talenten van de kinderen. De groep bestaat uit 4 tot 6 kinderen en zorgmedewerkers in combinatie met medewerkers met een passie voor de programmaonderdelen.

Website Duurzaamheid afbeelding.jpg

Jaaroverzicht 2023

Het jaar 2023 was het jaar waarin wij weer konden bouwen. Het is fijn om continu in ontwikkeling te zijn en mee te kunnen groeien in de zorgvraag van onze doelgroep. We bouwden een nieuwe groepsruimte en breidden ons zorgaanbod uit. Ook bouwden we aan vaste en stabiele teams, iets wat gezien de huidige arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is. Daarnaast zijn wij aan het bouwen aan een visie voor ons natuurlijk leven project. Wij kijken terug op een mooi jaar. Lees ons Jaaroverzicht 2023.

Bij ons werken?

Bekijk onderstaande video en lees onze werken bij brochure of stage leaflet om kennis te maken met de Merel Foundation. Als je enthousiast bent om ons fijne team te komen versterken, stuur dan een bericht naar werkenbij@merelfoundation.nl

bottom of page